HOME‎ > ‎

GENTSE FLORALIËN 2016

Excursie

De Gentse Floraliën 2016 - dagprogramma

gentse-floralieen-2016_0


gentse-floralieen-2016_1gentse-floralieen-2016_2gentse-floralieen-2016_3gentse-floralieen-2016_4gentse-floralieen-2016_5

Bezoek aan de Gentse Floraliën (vrijdag 22 april t/m zondag 01 mei 2016)

Onthaal van de groep door onze gids aan het station Gent Sint-Pieters, de bus parking of aan uw hotel.

In een tijdspanne van 5 à 6 uur bezoeken we de 4 sites waar de Gentse Floraliën plaats grijpen . De editie 2016 gaat uit van een nieuw basis idee: 4 sites en 4 thema’s

De 4 sites (Citadelpark - Sint-Pietersplein - Leopoldskazerne - Bijloke site) bevinden zich in het Kunstenkwartier van Gent en liggen op korte wandelafstand van elkaar.

Het traject wordt uitgewerkt in functie van de plaats van vertrek.

Tussen de locaties in verschaft de gids/begeleider een woordje uitleg bij de de belangrijkste bezienswaardigheden.

  Vrije lunch onderweg

Na het bezoek aan de Bijloke site, organiseren we een 75 minuten durende rondvaart waarbij wij zowel de Leie, de Lieve, de Schelde als de Ketelvaart bevaren.

Enerzijds bezichtigen we het historische centrum van Gent vanop het water en varen ondermeer langs de prachtige Graslei en Korenlei, langs het Gravensteen, ‘t Prinsenhof en veel meer. Anderzijds varen we langs bezienswaardigheden die buiten het klassieke vaar circuit liggen: het Justitiepaleis, de Opera en de Handelsbeurs, de Vooruit, de Sint Pietersabdij, het Geraard Duivelsteen, het Bisschoppelijk Paleis,...

Tijdens de rondvaart bieden wij u een cocktail aan met eetbare bloemen

Nadien maken we een korte gegidste wandeling doorheen het historische centrum van Gent. We wandelen van de Korenlei richting het Patershol. Deze charmante middeleeuwse wijk is een wirwar van steegjes en is gelegen nabij het Gravensteen. De wijk herbergt talrijke restaurants en is uitgegroeid tot één van de hotspots van de stad.

We eindigen de dag in een restaurant nabij de Vrijdagsmarkt met een diner (3 gangen menu) in Floraliën stijl.

menu voorbeeld:

Salade met lauw geitenkaasje en accacia honing

****

Parelhoen, vlierbloesemsaus, aardappeltaartje met rozemarijn en groentenflan

of

Zeewolf, hibiscussaus, bloemenrijst en wokgroenten

****

Clafoutis van abrikoos en siroop van orgeat

Info

Minimum aantal deelnemers

20

Maximum aantal deelnemers

50

Duur

8 uur

Opmerkingen

looptijd 22 april t/m 01 mei 2016

ą
Bert Adriaens,
19 okt. 2015 06:55
ą
Bert Adriaens,
19 okt. 2015 06:55
ą
Bert Adriaens,
19 okt. 2015 06:55
ą
Bert Adriaens,
19 okt. 2015 06:55
ą
Bert Adriaens,
19 okt. 2015 06:55
ą
Bert Adriaens,
19 okt. 2015 06:56
Comments