Fietstocht met bezoek aan Filliers

Teambuilding

Fietstocht doorheen de Leiestreek met bezoek aan de Filliers stokerij

Fietstocht-met-bezoek-aan-Filliers_0


Fietstocht-met-bezoek-aan-Filliers_1Fietstocht-met-bezoek-aan-Filliers_2Fietstocht-met-bezoek-aan-Filliers_3

In kleine groepjes maken we een ca. 2 uur durende fietstocht per tandem doorheen het prachtige landschap van de Leie streek.

Elk groepje wordt begeleid door een gids die onderweg een woordje uitleg verschaft bij de mooiste bezienswaardigheden.

De idyllische dorpjes Sint Martens Latem en Deurle verwierven internationale bekendheid omwille van de talrijke befaamde kunstenaars die zich hier in de eerste helft van de 20ste eeuw vestigden. Kunstenaars als Albijn Van den Abeele, Valerius De Saedeleer, Constant Permeke, Gust en Leon De Smet, Albert Servaes, George Minne, Gustave en Karel van de Woestijne, Fritz Van den Berghe en vele anderen woonden en werkten hier en vormden samen een soort van kunstenaarskolonie die ietwat verkeerdelijk de "Latemse School" wordt genoemd.

Onderweg houden we halt bij de graan stokerij 'Filliers'. Van koken en gisten tot destilleren van jenever, het ambachtelijke stookproces bij Filliers vereist het vakmanschap van 5 generaties meesterstokers om tot de meest exquise jenevers te komen.

Onder begeleiding van een ervaren gids maken we gedurende 90 minuten een rondleiding doorheen de stokerij, gevolgd door een degustatie van drie jenevers. Terugkeer per fiets naar Ooidonk.

Optioneel:

  • Vervoer Gent - Ooidonk - Gent per autocar
  • Transfer Gent - Latem - Gent met de Gentse Barge
  • Lunch of diner in de Filliers stokerij

Info

Minimum aantal deelnemers

15

Maximum aantal deelnemers

onbeperkt

Duur

3.5-4 uur

Opmerkingen