Chocoladewandeling in Gent

Teambuilding

Een chocolade wandeling in Gent met aansluitend een korte chocolade workshop

Chocoladewandeling-in-Gent_0


Chocoladewandeling-in-Gent_1Chocoladewandeling-in-Gent_2Chocoladewandeling-in-Gent_3

Wandeling doorheen Gent op thema van chocolade gevolgd door een chocolade workshop!

We maken een wandeling in de historische binnenstad van Gent waarbij enerzijds de klassieke highlights aan bod komen. Onze gids voorziet een woordje uitleg bij de belangrijkste bezienswaardigheden en gebouwen die ons pad kruisen. Zo voert onze wandeling ons onder meer langs de historische Graslei en Korenlei, de Sint Michielsbrug, de Sint Niklaaskerk, het belfort en de wereldberoemde St. Baafskathedraal (enkel de buitenzijde van de diverse gebouwen en monumenten wordt bezocht).

Anderzijds legt deze chocoladewandeling vooral de nadruk op de vele chocolatiers die in Gent gevestigd zijn. Onderweg wandelen we langs de chocoladehuizen met een stevige internationale reputatie zoals Neuhaus, Leonidas,... recent heeft ook de befaamde chocolatier Pierre Marcolini een vestiging in Gent geopend, maar daarnaast bezoeken we ook een echt Gents artisanaal chocolade atelier voor een proevertje.

We eindigen onze wandeling in een kunst chocolade-atelier in het centrum van Gent. Deze mooie ruimte vormt het decor voor het 2de deel van het programma. Hierbij wordt een demo-workshop van ongeveer 60 minuten gegeven.

Tijdens deze activiteiten bieden wij u een glaasje wijn aan. Rode wijn en chocolade is een zeer gesmaakte combinatie en een mooi voorbeeld van zogenaamde foodpairing.

Na afloop ontvangt elke deelnemer ook een doosje pralines

Optioneel: diner in een nabij gelegen restaurant.

Info

Minimum aantal deelnemers

10

Maximum aantal deelnemers

25

Duur

3 uur

Opmerkingen