Kruisboogschieten in de Brusselse Marollen

Teambuilding

Kruisboogschieten in de Brusselse Marollen wijk

Kruisboogschieten-in-de-Brusselse-Marollen_0


Kruisboogschieten-in-de-Brusselse-Marollen_1Kruisboogschieten-in-de-Brusselse-Marollen_2Kruisboogschieten-in-de-Brusselse-Marollen_3

Bezoek aan Brussel in combinatie met een initiatie kruisboogschieten!

Onthaal door onze gids aan het Zuidstation of op een door u gekozen locatie (vb. hotel in Brussel) en aansluitend wandeling doorheen de Brusselse Marollen wijk.

De Marollen wijk is de oudste volksbuurt van Brussel gelegen tussen het Justitiepaleis en het Zuidstation.

We eindigen onze wandeling in de prestigieuze schuttersvereniging 'Ancien Grand Serment Royal et Noble des Arbalétriers de Notre Dame du Sablon'. Een gilde van kruisboogschutters waarvan de geschiedenis maar liefst terug gaat tot de 13 de eeuw. De gilde dateert uit 1213 en is de oudste gilde van België. De vereniging onderhoudt tot op vandaag de eeuwenoude gilden tradities. Keizer Karel, de Graaf van Egmont, Aartshertogin Isabelle en nagenoeg alle Belgische koningen waren grootmeester van deze gilde. Kruisboogschieten wordt hier nog steeds in eer gehouden en door de leden beoefent.

De deelnemers worden opgedeeld in teams. Na een korte initiatie, krijgt elke deelnemer de gelegenheid om zelf de kruisboog te hanteren en wordt een kleine wedstrijd georganiseerd.

Aansluitend ontvangt u een drankje en de beste schutter wordt beloond met een aandenken geschonken door de gilde.

Info

Minimum aantal deelnemers

15

Maximum aantal deelnemers

30

Duur

2u30m

Opmerkingen