Jazz Dinner cruise op de Leie

Avondprogramma

Jazz op de Leie!

Jazz-Dinner-cruise-op-de-Leie_0


Jazz-Dinner-cruise-op-de-Leie_1Jazz-Dinner-cruise-op-de-Leie_2Jazz-Dinner-cruise-op-de-Leie_3

Een 3 uur durende diner cruise op de Leie vanuit Gent centrum naar Latem met live muziek aan boord.

We starten de avond met een gegidste wandeling doorheen het (verlichte) historische centrum van Gent. Op deze wandeling (duur ca 1.5 uur) komen de belangrijkste Gentse highlights aan bod: we starten op de Vrijdagsmarkt en wandelen via het romantische Patershol richting het Gravensteen. We gaan verder via de Jan Breydelstraat richting Graslei en Korenlei. Via de St Michielsbrug wandelen we naar de Kouter. Vanop de Sint Michielsbrug hebben we een prachtig zicht op de 3 beroemde Gentse torens: de Sint-Niklaaskerk, het Belfort en de Sint Baafs Kathedraal. De talrijke mooie recente gerenoveerde pleinen zoals de Korenmarkt, het Emile Braunplein, het St Baafsplein en de Kouter liggen ook op het traject.

We bezichtigen de buitenkant van de vele impressionante kunsttempels zoals de handelsbeurs en de Vlaamse Opera en eindigen de wandeling ter hoogte van het Justitiepaleis waar we inschepen voor een 3 uur durende cruise van Gent centrum naar Latem en terug.

Aan boord wordt de muzikale animatie verzorgd door een Gentse jazz band

We varen vervolgens van Gent centrum naar het schilderachtige Latem (duur vaart heen en terug: 3 uur). Bij aanvang van de cruise verschaft onze gids een woordje uitleg bij de belangrijkste bezienswaardigheden. Geleidelijk nemen de muzikanten over en wordt de feestavond pas goed ingezet op de ondertonen van de Jazz songs.

Menuvoorstel:

glaasje cava

****

buffet:

beenhesp en gekookt spek, vleesbrood met warme kriekjes, breughelkop en boerenpaté Gentse mosterd, witte en zwarte pensen met warme appelmoes, stoofvlees op Vlaamse wijze, fruittaarten, rijstpap, Vlaamse vlaai Wit en bruin brood, boerenboter, assortiment sla, tomaat, komkommer, maïs, aardappelsalade, witte en rode kool, assortiment koude sauzen

 

=> 3 drankjes tijdens de maaltijd (softdrinks, huiswijn of pils) en 1 koffie inbegrepen

Info

Minimum aantal deelnemers

20

Maximum aantal deelnemers

100

Duur

4.5 uur

Opmerkingen