De Groote Oorlog vanop het water

Excursie

In het spoor van de Groote Oorlog vanop het water

De-Groote-Oorlog-vanop-het-water_0


De-Groote-Oorlog-vanop-het-water_1De-Groote-Oorlog-vanop-het-water_2De-Groote-Oorlog-vanop-het-water_3De-Groote-Oorlog-vanop-het-water_4

Een riviercruise van Nieuwpoort richting Ieper met onderweg enkele bezoeken aan monumenten en sites die een cruciale rol speelden in 1914-1918 Speciaal ter herinnering van Wereld Oorlog I is een volledig nieuw dagprogramma ontwikkeld!

Transfer per bus naar Nieuwpoort.

Plaats van vertrek: Brugge/Gent/regio Ieper of eender welke plaats de groep overnacht of wenst te starten.

U start in Nieuwpoort waar u een rondleiding krijgt van het sluizencomplex die aan de basis lag van de onderwaterzetting van de IJzervlakte. Op het spaarbekken van Nieuwpoort, dat aangesloten is op het sluizencomplex, gaat u aan boord van de Jeanne Panne, terwijl een koffie en een versnapering op u wachten. U vaart de IJzer op richting Diksmuide waar een geleid bezoek aan de Dodengang gepland staat. na het bezoek aan de Dodengang (complex van her geconstrueerde loopgraven uit de eerste Wereldoorlog) Een bus wacht u op en deze brengt u een stukje verder tot bij de Jeanne Panne. Eénmaal terug aan boord kunt u genieten van een broodjeslunch en van de prachtige natuur en het landschap onderweg. Vaart richting de sas van Boezinge. De passage van de sas is steeds een bijzondere belevenis!

Vanuit Boezinge neemt u dan de bus voor een bezoek aan een nabijgelegen militair kerkhof en vervolgens rijden we richting het stadscentrum van Ieper. Bezoek aan Ieper centrum: in functie van de beschikbare tijd wandelen we langs de vestingwallen en bezoeken vervolgens het vernieuwde In Flanders Fields Museum ondergebracht in de Ieperse lakenhalle.

Vervolgens bieden wij u een diner aan in een gezellig restaurant op de Markt.

Na het diner wonen we om 20h00 de Last Post bij. Deze ceremonie vindt sinds 1928 elke avond stipt om 20h00 plaats aan het gedenkmaal aan de Meense poort.

Retour per bus naar de plaats van vertrek.

Info

Minimum aantal deelnemers

10

Maximum aantal deelnemers

40

Duur

12u (09:00 - 20:30)

Opmerkingen