De slagvelden van de Westhoek

Excursie

De slagvelden van de Westhoek

De-slagvelden-van-de-Westhoek_0


De-slagvelden-van-de-Westhoek_1De-slagvelden-van-de-Westhoek_2De-slagvelden-van-de-Westhoek_3De-slagvelden-van-de-Westhoek_4

dag excursie naar Ieper en omgeving.

Rondrit per bus langsheen plaatsen, dorpen en steden waar in 1914-1918 bloedig slag werd geleverd tussen de geallieerde legers en de Duitse legers. We bezoeken enkele memorabele historische locaties uit Wereldoorlog I .

Voormiddag: We starten de dag met een rondrit en bezoek aan de Frontstreek rond Ieper en ruime omgeving, één van de belangrijkste fronten waar in 1914-1918 de Great War plaatsgreep en een verbitterende strijd werd uitgevochten met miljoenen slachtoffers tot gevolg. Enkele van de grootste militaire begraafplaatsen uit de Europese geschiedenis bevinden zich hier. De begraafplaatsen Tyne Cot Cemetery in Zonnebeke, waar bijna 12.000 soldaten uit het Gemenbest begraven liggen en de Duitse militaire begraafplaats Vladslo (gekend door onder meer het beeldhouwwerk ‘het Treurende Ouderpaar’ van Käthe Kollwitz gemaakt ter herdenking aan haar zoon Peter Kollwitz die hier sneuvelde) waar meer dan 25.000 soldaten begraven liggen, zijn enkele van de meest gedenkwaardige begraafplaatsen die worden bezocht. Vervolgens transfer naar Diksmuide lunch (3 gangen menu, dranken niet inbegrepen)

Namiddag: Na de lunch bezoek aan het Museum aan de Ijzer met lokale gids ( het 22 verdiepingen tellende interactieve IJzertoren museum) en de Dodengang, een complex van bewaarde loopgraven uit de eerste Wereldoorlog.

Transfer naar Ieper en bezoek aan het interactieve moderne oorlogsmuseum ‘In Flanders Fields’. Een uniek museum ondergebracht in de Lakenhallen van Ieper. De naam verwijst naar het bekende gericht In Flanders Fields van John Mc Crae. De bezoeker wordt er geconfronteerd met verhalen, stemmen en gezichten van soldaten, burgers en artiesten die het oorlogsverhaal zeer tastbaar maken. Bezoek te voet aan het historische centrum van Ieper: de lakenhalle, het belfort, de Markt, de Sint Maartenskathedraal,… en wandeling op de vestingwallen richting Meense Poort waar we de dag beëindigen met het bijwonen van de Last Post ceremonie. Sinds 1928 wordt aan dit gedenkmaal elke avond stipt om 20h00 de Last Post geblazen.

Info

Minimum aantal deelnemers

15

Maximum aantal deelnemers

Onbeperkt

Duur

8 uur

Opmerkingen