Culinaire fietstocht van Brugge naar Damme

Teambuilding

Een culinaire fietstocht van Brugge naar Damme

Culinaire-fietstocht-van-Brugge-naar-Damme_0


Culinaire-fietstocht-van-Brugge-naar-Damme_1Culinaire-fietstocht-van-Brugge-naar-Damme_2

Culinaire-fietstocht-van-Brugge-naar-Damme_3

In kleine groepjes van maximum 15 personen maken we een fietstocht vanuit het historisch centrum van Brugge naar Damme. Elke groep wordt begeleid door een gids. Onderweg lunchen of dineren we in 3 verschillende restaurants (voorgerecht - hoofdgerecht -dessert) gespecialiseerd in streekgerechten en telkens opgediend in een uniek kader.

We starten in de omgeving van de Markt en fietsen langs de Brugse reien. Vervolgens richting Damme via de vesten met hun typische windmolens. Alvorens verder te fietsen, stoppen we in de buurt van de Dampoort en genieten van een voorgerechtje in een typisch Brugs restaurant met zicht op het water. Hier zijn de ondermeer de garnaalkroketten warm aan te bevelen. Vervolgens fietsen we langs de Damse vaart (dit historisch kanaal dat Brugge met Damme verbindt werd destijds in opdracht van Napoleon gegraven)

We maken een stop in Damme waar onze gidsen een woordje uitleg verschaffen bij de rol van Damme in de geschiedenis. We bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het prachtige gotische stadhuis (bezichtiging buitenkant) en de Onze-Lieve-Vrouw - Hemelvaart kerk. Even buiten Damme in de deelgemeente Lapscheure gebruiken we het hoofdgerecht. Als locatie gebruiken we een authentieke 17de eeuwse hofstede gespecialiseerd in stoofpotjes van lamsvlees en rundvlees (van eigen kweek). Na het nuttigen van een rijkelijk hoofdgerecht, fietsen we terug naar Brugge. Nadat we de fiets hebben ingeleverd, genieten we nog even na met dessert en koffie aangeboden in een restaurant in de omgeving van de Markt.

Info

Minimum aantal deelnemers

10

Maximum aantal deelnemers

60

Duur

4-5 uur

Opmerkingen