Kookdemonstratie bij koekjesfabrikant Jules Destrooper

Excursie

Kookdemonstratie bij JULES DESTROOPER...!

Kookdemonstratie-bij-koekjesfabrikant-Jules-Destrooper_0


Kookdemonstratie-bij-koekjesfabrikant-Jules-Destrooper_1Kookdemonstratie-bij-koekjesfabrikant-Jules-Destrooper_2Kookdemonstratie-bij-koekjesfabrikant-Jules-Destrooper_3Kookdemonstratie-bij-koekjesfabrikant-Jules-Destrooper_4

Rondleiding met kookdemonstratie bij koekjesfabriek JULES DESTROOPER!

Geschiedenis van Destrooper:

Gedreven door passie combineert Jules Destrooper, een koloniaal handelaar, de allerbeste kruiden die hij uit Afrika en uit het Oosten importeert met de meest exclusieve natuurlijke ingrediënten. Zo kon hij een uiterst unieke smaak bekomen voor zijn amandelbrood, een delicaat koekje over de gehele wereld befaamd bij de fijnproevers. Zo wordt in 1886 de Biscuiterie Jules Destrooper opgericht.

Gedreven door het succes van zijn product en door zijn natuurlijk talent ontwikkelt Jules Destrooper zijn eigen recept van een traditionele Belgische boterwafel die hij in 1890 met succes lanceert op de Belgische markt. Op de vermaarde voedingsbeurs te Parijs ontvangt hij in 1911 de prestigieuze gouden medaille voor zijn amandelbrood. Deze internationale erkenning motiveert Jules Destrooper om de kwaliteit van zijn producten nog verder te verbeteren. Verschillende andere nationale en internationale prijzen stimuleren ook een eerste selectieve export.

De kunst om de kwaliteit en de versheid van de producten te bewaren is één van de belangrijkste bekommernissen van de tweede (Jules - vanaf 1911) en derde (Hubert en Jean - vanaf 1956) generatie van de familie Destrooper. Door middel van een luchtledige aluminiumfolie slaagt men erin de houdbaarheid van deze natuurlijke en bijgevolg delicate koekjes tot negen maanden te verlengen. Deze innovatie betekent uiteraard de eerste stap naar een wereldwijde export. Vanaf dit moment kunnen fijnproevers van over de hele wereld genieten van de unieke versheid, de typische authentieke smaak en de knapperigheid van de originele Jules Destrooper biscuits. Bovendien ontwikkelt men in deze periode ook een derde overheerlijk koekje: een zus voor de boterwafel, de Parijse wafel.

Vandaag zijn de Jules Destooper biscuits de grote trots van de 4de generatie. De onderneming is vandaag nog steeds een autonoom, volledig onafhankelijk familiebedrijf. De biscuits worden nog steeds gebakken volgens het geheime familierecept zoals het werd ontwikkeld door de overgrootvader. 125 jaar ervaring impliceren natuurlijk heel wat veranderingen, de moderne computergestuurde procutiemethodes garanderen een optimale kwaliteit en hygiëne, maar de originele recepten zal men nooit veranderen. Net zoals in 1886 zijn de Jules Destrooper biscuits volledig gevrijwaard van elke vorm van artificiële kleur-, smaak- en bewaarstoffen. Zij zijn het eerlijke resultaat van de doorgedreven wil om de beste biscuitspecialiteiten te maken op basis van echte hoeveboter, verse eieren, bloem en geselecteerde suikers.

Programma:

15u30 Onthaal en gegidste rondleiding in het bezoekerscentrum Jules Destrooper gedurende 45 minuten.

Aansluitend organiseren we onder leiding van een topchef een boeiende kookdemonstratie in de proefkeuken van Jules Destrooper. De koekjes van Jules De Strooper worden verwerkt in kleine creatieve topgerechtjes, een mooi voorbeeld van de zogenaamde 'foodpairing'. We degusteren 6 hapjes gemaakt op basis van diverse Jules Destrooper koekjes vergezeld van een glaasje cava.

Bij het verlaten van de biscuiterie ontvangt elke deelnemer een geschenk/aandenken.

Nadien staat er nog een korte stadswandeling (duur 30 minuten) door Lo op het programma.

Optioneel:

Diner in een restaurant in Lo.

Opmerking:

Dit programma is niet mogelijk op vrijdag, in het weekend, op feestdagen en tijdens de sluitingsdagen van de biscuiterie (collectief verlof).

Info

Minimum aantal deelnemers

20

Maximum aantal deelnemers

30

Duur

3u

Opmerkingen