Parken, tuinen, kastelen en bloemen in de Gentse regio

Excursie

Parken, tuinen, kastelen en bloemen

Parken-tuinen-kastelen-en-bloemen-in-de-Gentse-regio_0


Parken-tuinen-kastelen-en-bloemen-in-de-Gentse-regio_1Parken-tuinen-kastelen-en-bloemen-in-de-Gentse-regio_2Parken-tuinen-kastelen-en-bloemen-in-de-Gentse-regio_3Parken-tuinen-kastelen-en-bloemen-in-de-Gentse-regio_4

Lochristi is de draaischijf in Vlaanderen voor de commerciële sierteelt, en geniet wereldfaam dankzij de begonia en azalea.

Voormiddag:

Onthaal door onze gids. We starten de dag met een bezoek aan het nieuwe Sierteeltmuseum van Lochristi (opening augustus 2011) gevestigd op de vernieuwde site in het geklasseerde pastoriegebouw van de Pastorie van Zaffelare. Bezoek aan de indrukwekkende tuin en het interactieve museum die het historische en hedendaagse belang van de streek toont.

Vervolgens transfer naar een begonia of azalea kwekerij. Lochristi telt vandaag 165 sierteeltbedrijven (zowel kleine familiale kwekers als grote industriële kwekerijen) en vooral de begonia en azalea zijn de 2 bloemen die Lochristi internationale faam opleveren en die massaal gekweekt worden in allerlei varianten en geëxporteerd worden naar het buitenland.

Lunch (3 gangen menu, inclusief 1 drankje naar keuze en koffie)

Namiddag:

Bezoek aan het domein park van Beervelde. Dit 25hectare kasteelpark is ontworpen en aangelegd in Engelse landschapsstijl in 1873 en internationaal gerenommeerd voor de tuindagen van Beervelde. Het oorspronkelijk kasteel werd in 1948 omgebouwd tot een riante villa. In de kelders zijn prachtige muurschilderingen aangebracht door onder meer Roger Raveel. Vervolgens bezoek aan een tweede kwekerij of bezoek aan het kasteel Rozelaar met onder meer een geleid bezoek aan de tuin. Het oorspronkelijke kasteel fungeerde als residentie voor de abten van de Gentse Sint Baafs abdij. Het huidige kasteel is verbouwd door Gentse architect Louis Minard en ontworpen in neoclassicistische stijl.

De volgorde van de bezoeken wordt aangepast in functie van de beschikbaarheid.

Info

Minimum aantal deelnemers

15

Maximum aantal deelnemers

Onbeperkt

Duur

8u

Opmerkingen