Gent relaxed, gezellig en gastronomisch

Excursie

Gent: relaxed, gezellig en gastronomisch

Gent-relaxed-gezellig-en-gastronomisch_0


Gent-relaxed-gezellig-en-gastronomisch_1Gent-relaxed-gezellig-en-gastronomisch_2Gent-relaxed-gezellig-en-gastronomisch_3Gent-relaxed-gezellig-en-gastronomisch_4

Gent is een stad waar het gezellig vertoeven is. Het is niet alleen een zeer aangename stad om te wandelen of te winkelen (het centrum is nagenoeg verkeersvrij), het is ook een stad met veel gastronomische troeven. Het gastronomische luik draagt zeker bij tot het imago van de "Gezelligste Stad van Vlaanderen", een erkenning die de stad Gent in 2005 ontving.

Onthaal door onze gids en transfer per boot van de Bijloke kaai richting centrum (of start op een in onderling overleg te bepalen locatie) en aansluitend rondvaart op de Gentse binnenwateren (duur 40’) met een aperitiefje aan boord.

We bezoeken vervolgens de stad te voet waarbij enerzijds de historische en de belangrijkste bezienswaardigheden aan bod komen en anderzijds bezoeken we een aantal locaties waar de deelnemers kennis maken met enkele lokale en Belgische specialiteiten (chocolade, bier,...). Tijdens de wandeling in het centrum staat onder meer een bezoek aan een echt artisanaal chocolade atelier op het programma (inclusief demonstratie en degustatie), en een bezoek aan het Vleeshuis. Dit is een historische locatie die dateert uit de Middeleeuwen en dienst deed als overdekte markt. Nu is het vleeshuis het centrum ter promotie van de Oost-Vlaamse streekproducten waar de klanten de gelegenheid krijgen om allerhande streekproducten te proeven en te kopen. Inbegrepen: koffie of thee met een mattentaar (specialietit uit Geraardsbergen) We eindigen onze wandeling in de familiale brouwerij Gruut, waar we een rondleiding krijgen en ingewijd worden in het brouwproces.

Aansluitend proeven we 3 lokaal gebrouwen bieren en nuttigen we een lichte broodjesmaaltijd in de brouwerij (drankjes tijdens de lunch niet inbegrepen)

Menuvoorstel:

Gentse specialiteiten broodjesmaaltijd: 4 soorten brood, smout, boter, augurkjes, zilveruitjes, Tierenteynmosterd, witte pens, bloedworst, droge worst, Gruut paté (met amber), Breydelspek, Gentse kaas

**** chocolademousse

Einde programma (individuele retour) – de Bijloke kaai (busparking) is gelegen op wandelafstand van het centrum

Info

Minimum aantal deelnemers

15

Maximum aantal deelnemers

Onbeperkt

Duur

4u

Opmerkingen