De culinaire kustroute

Excursie

De culinaire kustroute

De-culinaire-kustroute_0


De-culinaire-kustroute_1

De-culinaire-kustroute_2De-culinaire-kustroute_3De-culinaire-kustroute_4De-culinaire-kustroute_5

Een verkenning van de Belgische kust met onderweg diverse gastronomische stops!

09H00 Afspraak in Oostduinkerke. We vangen de dag aan met een bezoek van Oostduinkerke, de kust gemeente die toeristisch gekend is om de traditionele garnalenvangst te paard. De paardenvisserij is zeker niet alleen een folkloristisch gebeuren maar een eeuwenoude traditie die heden nog steeds wordt voortgezet in Oostduinkerke. Oostduinkerke is bovendien de enige plaats in de wereld waar het garnaalvissen te paard wordt beoefend.

Aansluitend degustatie van een portie verse Noordzee garnalen vergezeld van een pittg bruin biertje

Transfer naar Nieuwpoort en bezoek aan onder meer de jachthaven van deze bloeiende vissersstad gelegen aan de monding van de IJzer. We stoppen aan het Albert I Monument vanwaar we een panoramisch zicht hebben op de stad en het sluizencomplex van de Ijzer.

Na het bezoek van Nieuwpoort genieten we van mosseltjes met fijne groentjes en een glaasje witte wijn

Vervolg richting Oostende, de levendige stad die ook wel trots de naam draagt van 'Koningin der badsteden'. Rit langs onder meer de Atlantik-wal richting Oostende. We maken een korte rondrit en wandeling op de dijk en passeren monumenten zoals de Koninklijke Gaanderijen, Kursaal Oostende, de Visserskaai en de jachthaven.

Transfer vervolgens naar een oester kwekerij even buiten het centrum

Bezoek aan de kwekerij met aansluitend degustatie van enkele Oostendse oesters vergezeld van een glaasje witte wijn

Verder richting De Haan en stop voor een wandeling langs onder meer de villa's en gebouwen die dateren ui de Belle Epoque periode. Deze charmante badplaats was ook kort de verblijfplaats van Albert Einstein die hier werkte en woonde net voor de 2de wereldoorlog.

Na ons bezoek aan De Haan genieten we van een:

Terrine van Noordzeevis met cruditeiten en een glaasje witte wijn

Of

Huisbereide Zeebrugse vissoep (winter)

We zetten onze tocht langs de kust verder richting Zeebrugge, economische draaischijf dankzij onder meer de bloeiende container terminal en het windmolenpark dat zich in zee voor de kust van Zeebrugge bevindt.

We eindigen de dag met een bezoek aan Knokke : rondrit langs de villawijk van deze mondaine badstad. Aansluitend diner (hoofdgerecht + dessert) in een restaurant in Knokke of omgeving.

Vangst van de dag, inclusief een glaasje wijn

****

Dessert + koffie of thee

Info

Minimum aantal deelnemers

30

Maximum aantal deelnemers

150

Duur

8u

Opmerkingen