Belle Epoque aan de Belgische Kust

Excursie

Belle Epoque aan de Belgische Kust!

Belle-Epoque-aan-de-Belgische-Kust_0


Belle-Epoque-aan-de-Belgische-Kust_1Belle-Epoque-aan-de-Belgische-Kust_2

Belle-Epoque-aan-de-Belgische-Kust_3Belle-Epoque-aan-de-Belgische-Kust_4

Rit per historische Belle Epoque tram van Knokke tot Oostende!

08u45/13u45 Onthaal door onze gids in Knokke (vertrekplaats: Knokke station).

09u00/14u00 Aanvang van een originele tramrit per Belle Epoque stijl langs de Belgische kust met onderweg 2 stops.

Eindpunt: Oostende centrum

Een eerste stop is voorzien na ongeveer 30 minuten rijden in Blankenberge waar we het Belle Epoque Centrum bezoeken gedurende 1 uur.

Het Belle Epoque Centrum laat je kennis maken met de mooiste tijd die we in de 19de en 20ste eeuw kenden: de Belle Epoque. Deze periode kent zijn gloriejaren tussen 1870 en 1914, waarin de Europese burgerij van een opvallende welvaart genoot.

Blankenberge ontwikkelde zich toen tot een belangrijke badstad met grote bouwkundige realisaties zoals het Casino, de Pier, de kustvilla's en grote hotels voor het opkomende toerisme. Men restaureerde en verbouwde drie Belle Epoque villa's, daterend van 1894, tot een uiterst attractief bezoekerscentrum. Je wordt ondergedompeld in de zorgeloze en feestelijke sfeer die Blankenberge uitstraalde ten tijde van de Belle Epoque. Een interactieve tentoonstelling met affiches, postkaarten, spelletjes, kledingstukken, foto's en filmmateriaal vertelt een nostalgisch verhaal. Bewonder enkele prachtige exemplaren van de wandtegeldecoratie en ontdek wat Art Nouveau betekende in Blankenberge.

Onze 2de stop is de badplaats De Haan waar we onder leiding van onze gids een wandeling maken gedurende 1 uur langs de talrijke gebouwen opgetrokken in Belle Epoque stijl. De Haan is een aangename badplaats waar nagenoeg alle gebouwen dateren uit de Belle Epoque periode (eind 19de - begin 20ste eeuw). Ook Koning Leopold II was nauw betrokken bij de bloei van deze badstad en beroemdheden zoals Einstein vertoefden er.

Rit naar Oostende. Onderweg organiseren we op de tram een degustatie van de 'Ostendaise oester' + uiteenzetting van de oorsprong (3 oesters per persoon) vergezeld van een glaasje witte wijn.

13u00/18u00 Geschatte aankomsttijd in Oostende. Einde van het programma in Oostende.

Optioneel:

  • transfer Oostende -> Knokke per bus
  • lunch of diner in Oostende
  • bezoek aan Oostende met gids

Info

Minimum aantal deelnemers

15

Maximum aantal deelnemers

70

Duur

4u

Opmerkingen