Brussel de hoofdstad van België

Excursie

Brussel: kennismaking met de hoofdstad van België

Brussel-de-hoofdstad-van-Belgie_0


Brussel-de-hoofdstad-van-Belgie_1Brussel-de-hoofdstad-van-Belgie_2

In deze 3 uur durende excursie (rondrit per bus en bezoek te voet) bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden van Brussel.

Onthaal door de gids op een in onderling overleg te bepalen locatie (Centraal Station, Brusselse Grote Markt, hotel,…) en vervolgens citytour Brussel per bus waarbij de belangrijkste bezienswaardigheden aan bod komen (buitenkant): Atomium, het Koninklijk Paleis van Laken, de Japanse Toren en het Chinees Paviljoen, het Jubelpark, de Europese wijk, het Koninklijk Paleis, het Justitiepaleis, het Warande park, de Wetstraat, de St. Goedele en St. Michiel kathedraal,…

We ronden onze ontdekking van Brussel af met een bezoek te voet aan de prachtige Brussels Grote Markt en omgeving. Rondom de Grote Markt staan de talrijke gildehuizen die overwegend opgetrokken zijn op het einde van de 17de eeuw en in de 19de eeuw gerestaureerd werden. Het prachtige stadhuis opgetrokken in gotisch stijl is één van de vele blikvangers.
Een bezoek aan het plassende beeld van Manneken Pis en een wandeling doorheen de Sint Hubertus galerijen en Beenhouwersstraat ronden het programma af.

Vervolgens lunch of diner in het oudste restaurant van Brussel gespecialiseerd in mosselen

Menuvoorbeeld

Tomaat gevuld met grijze Noordzee garnalen

****

Mosselen marinière met frietjes

=> 1 glas wijn of een biertje inbegrepen

Info

Minimum aantal deelnemers

20

Maximum aantal deelnemers

Onbeperkt

Duur

3u

Opmerkingen