De culturele hoogtepunten van Brugge

Excursie

Brugge: de culturele hoogtepunten

De-culturele-hoogtepunten-van-Brugge_0


De-culturele-hoogtepunten-van-Brugge_1De-culturele-hoogtepunten-van-Brugge_2De-culturele-hoogtepunten-van-Brugge_3De-culturele-hoogtepunten-van-Brugge_4

Brugge is niet alleen één groot openluchtmuseum, de stad herbergt ook tal van musea waaronder het Groeninge museum dat gerekend wordt tot de museum top 3 in België.

Onthaal door onze gids op een door u gekozen locatie in het centrum van Brugge (parking, hotel,...). In een tijdspanne van +/- 8 uur bezoeken we de highlights van Brugge.

Voormiddag:

We starten de dag met een eerste verkenning vanop het water. Tijdens een 30’ durende rondvaart op de schilderachtige Reien maken we, vanuit een andere invalshoek, kennis met Brugge ook wel het 'Venetië van het Noorden' genoemd.

Aansluitend staat een bezoek van het Groeninge museum op het programma waar we werken vinden van Belgische schilders van de 15de eeuw tot nu. Het museum is vooral bekend voor zijn impressionante collectie van de Vlaamse Primitieven met o.a. werken van Jan van Eyck, Rogier van der Weyden, Hugo van der Goes, Hans Memling en Pieter Breughel. In de afdeling Moderne kunst zijn werken te bewonderen van Paul Delvaux, René Magritte, Constant Permeke en Gustave van de Woestyne.

We wandelen verder langs de Dijver, waarlangs onder meer het prestigieuze Europacollege gevestigd is, richting Vismarkt en Huidevettersplein. We lunchen in restaurant ’t Huidevettershuis, een uniek historisch pand gelegen langs de Reien. Dit restaurant was het voormalig ambtshuis van de machtige gilde van de huidevetters (leerlooiers) en dateert uit 1450. Het werd herbouwd tot zijn huidige vorm in 1680. Lunch (3 gangen streekmenu, dranken niet inbegrepen) met zicht op de Reien.

Menuvoorbeeld:

Vlaamse hoevepastei met bijhorend seizoens slaatje

****

Waterzooi van kip verrijkt met Brugs blond bier

****

Vanille ijs met warme chocolade saus

Namiddag:

Na de lunch programmeren we een bezoek aan de Burg waar we de prestigieuze gotische zaal van het stadhuis bezoeken. Vervolgens gaan we verder richting Markt waar we onder meer een blik werpen op de binnenkoer van het machtige Belfort en Hallen.

We wandelen verder richting het marktplein '’t Zand' en stoppen onderweg voor een bezoek aan de St. Salvator kathedraal. Na de confrontatie met het moderne concertgebouw gaan we richting "site Oud Sint Jan". Even verderop bezoeken we het Memling museum. Dit uniek museum gevestigd in de voormalige hospitaalgebouwen van het St. Janshospitaal is vooral beroemd om de meesterwerken van één van de meest gekende Vlaamse Primitieven: Hans Memling.

We eindigen de namiddag met een wandeling in het Minnewater-park en lopen doorheen het Prinselijk begijnhof Ter Wijngaerde. Dit begijnhof werd in 1245 gesticht en eeuwenlang bewoond door begijnen, sinds 1927 woont er een kloostergemeenschap van benedictinessen.

Info

Minimum aantal deelnemers

15

Maximum aantal deelnemers

Onbeperkt

Duur

8u

Opmerkingen