Brugge een openlucht museum

Excursie

Brugge: een openlucht Museum

Brugge-een-openlucht-museum_0


Brugge-een-openlucht-museum_1Brugge-een-openlucht-museum_2Brugge-een-openlucht-museum_3

Rondleiding met gids doorheen het historische centrum van Brugge. Op deze wandeling komen niet alleen de klassieke hoogtepunten aan bod, maar we bezoeken ook een aantal wijken die minder frequent door toeristen bezocht worden.

Het verloop van de wandeling wordt aangepast in functie van de plaats van vertrek en grootte van de groep. We starten onze wandeling op het marktplein ’t Zand met het nieuwe concertgebouw (één van de weinige gebouwen in Brugge centrum opgetrokken in een hedendaagse architectuur) en wandelen via de winkelstraat richting Markt en bezichtigen onderweg de St. Salvator kathedraal. Na het bezoek aan de Markt met het imposante 83 meter hoge belfort en Hallen, wandelen verder richting Jan Van Eyckplein centrum van het hanseatische Brugge. Deze wijk was tussen de 13 en 15de eeuw de draaischijf van Vlaanderen en veel imposante gebouwen zijn een getuige van de toonaangevende rol die Brugge als handelscentrum destijds vervulde. We wandelen langs de stadsschouwburg, de Saaihalle, Huis ter Beurze, het Tolhuis, de Poortersloge,…

Vervolgens gaan we richting Burg, één van de mooiste pleinen van de stad met het prachtige gotische stadhuis, de Heilig Bloedbasiliek, het voormalig landhuis van de Brugse Vrije,… Verder wandelen we langs de Vismarkt, het Huidevettersplein en de Dijver en schepen vervolgens in voor een 30’ durende rondvaart op de Reien, de ideale manier om het ‘Venetië van het Noorden’ te verkennen. Per (open) boot doorkruisen we een deel van de stad en maken kennis met de stad vanop het water. Na onze boottocht bezoeken we de O.L.V. kerk (deze kerk herbergt tal van kunstschatten waarvan het beeldhouwwerk ‘Madonna met Kind’ van Michelangelo het klapstuk is) en wandelen we verder richting het begijnhof en het Minnewater. Onderweg stoppen we nog aan het historische St.Jans-hospitaal (dit was ooit de grootste stedelijke instelling voor zieken, armen en behoeftigen) en het Walplein (hier bevindt zich onder meer De Halve Maan, de laatste nog actieve brouwerij in Brugge centrum).

We beëindigen onze wandeling aan het Minnewater in een typisch Brugs restaurant met een bourgondisch kader en gespecialiseerd in verfijnde streekgerechten. 3 gangen menu, drankjes niet inbegrepen.

Menuvoorbeeld:

Slaatje met spekreepjes

****

Waterzooi van kip

****

Vanille ijs met warme chocoladesaus

Info

Minimum aantal deelnemers

15

Maximum aantal deelnemers

Onbeperkt

Duur

3u

Opmerkingen