Bier, chocolade en frietjes in Brugge

Excursie

Brugge: bier, chocolade en frietjes

Bier-chocolade-en-frietjes-in-Brugge_0


Bier-chocolade-en-frietjes-in-Brugge_1Bier-chocolade-en-frietjes-in-Brugge_2Bier-chocolade-en-frietjes-in-Brugge_3

Is dit een Belgisch verhaal of eerder een Brugs verhaal?

Onthaal door onze gids op een door u gekozen locatie of op een in onderling overleg te bepalen locatie in het centrum van Brugge (parking, hotel,...). Brugge heeft op gastronomisch vlak zeer veel troeven. Er is bovendien geen enkele andere stad in België die op culinair vlak een dergelijk groot aanbod heeft gaande van brasseries tot absolute top restaurants (Brugge telt niet minder dan 8 restaurants met Michelin sterren, waaronder zelfs één restaurant met 3 Michelin sterren). Drie typische Belgische specialiteiten / ingrediënten komen op deze wandeling uitgebreid aan bod: bier, chocolade en frietjes.

Onder leiding van onze gids maken we een boeiende wandeling doorheen het historische centrum van Brugge waarbij een bezoek op het programma staat aan 3 musea/locaties nl. het Brugse chocolade museum Chocostory, het Frietmuseum en de brouwerij De Halve Maan. Bovendien komen tijdens deze wandeling ook de belangrijkste historische bezienswaardigheden en locaties aan bod zoals de Markt, de Burg, de Vismarkt, de Dijver en het Minnewater. Onze gids, op sommige locaties bijgestaan door lokale gidsen, leidt de groep rond in 3 unieke musea waar zowel het historisch aspect van bier, chocolade en frietjes aan bod komt, maar waar zeker ook de smaakpapillen niet vergeten worden. We starten met een bezoek aan Chocostory, dit musea brengt een overzicht van de oorsprong van cacao tot en met de geschiedenis van de Belgische chocolade. Het museum werd opgericht door de familie Van Belle, eigenaar en tevens stichter van een befaamd Belgisch chocolade merk dat wereldwijd vestigingen telt. Op het einde van het bezoek staat een demonstratie en degustatie op het programma.

Na het proeven van een praline, wandelen we verder richting het Frietmuseum waar we de geschiedenis van de aardappel volgen en waarbij de objecten bovendien tentoongesteld worden in een uniek 14de eeuws pand. Het bezoek wordt afgerond met een portie lekkere Belgische frietjes.

Na de frietjes gaat de tocht verder naar het Walplein waar de laatste nog actieve brouwerij van Brugge gevestigd is, de brouwerij De Halve Maan. In deze brouwerij, waar nog steeds De Brugse Zot gebrouwen wordt, leidt een lokale gids ons rond in een unieke wereld van hop en mout. Deze brouwerij is sinds 1856 een vaste waarde in Brugge en zes generaties van de brouwersfamilie Maes volgden elkaar sindsdien op.

De lunch of het diner wordt voorzien in de brouwerij. Het bezoek aan de brouwerij met lokale gids wordt geprogrammeerd na de lunch (of net voor het diner). Tijdens de lunch of het diner genieten we uiteraard van een frisse Brugse Zot (1 drankje inbegrepen)

Vanaf 25 personen bieden wij een uitgebreid plattelands buffet aan (enkel mogelijk voor de lunch) Buffet met fijne vleeswaren bestaande uit; gedroogde Italiaanse ham, kippewit, Brugse Zot bierpaté met uienconfijt, filet americain, vleessalade, tonijnsalade, vegetarische pastasalade, gevulde eitjes, aardappelsalade en samengestelde salades, brood en boter Indien de groep dineert in de brouwerij, heeft u de keuze uit een 3 gangen bier menu of Uitgebreid koud en warm buffet

Voor groepen < 25 personen wordt een 3 gangen menu geserveerd in een restaurant buiten de brouwerij

Info

Minimum aantal deelnemers

15

Maximum aantal deelnemers

120

Duur

4u

Opmerkingen