Ontdekking van Antwerpen en ... jenever

Excursie

Antwerpen: een kennismaking met de wereldstad en met … jenever

Ontdekking-van-Antwerpen-en-jenever_0


Ontdekking-van-Antwerpen-en-jenever_1Ontdekking-van-Antwerpen-en-jenever_2Ontdekking-van-Antwerpen-en-jenever_3

Ontdekking van Antwerpen en ... jenever!

Onthaal door onze gids aan het Centraal Station (of op een in onderling overleg te bepalen locatie) waar we starten met een bezoek aan het Centraal Station opgetrokken eind 19de eeuw in eclectische stijl en door de Antwerpenaren ook wel de Spoorwegkathedraal van Antwerpen genoemd.

Vervolgens wandeling doorheen de Antwerpse diamantwijk. Antwerpen heeft een eeuwenlange traditie als diamantstad en niettegenstaande de verwerking van diamant grotendeels verschoven is naar andere werelddelen, speelt Antwerpen vandaag op wereldvlak nog steeds een zeer belangrijke rol in de diamant handel. Het is een bonte wijk waar allerhande nationaliteiten zich gevestigd hebben en waar vooral de Joodse gemeenschap dominant aanwezig is.

Wandeling langs de Keyserlei en de populaire Meir (dé winkelstraat van Antwerpen) richting het oude stadscentrum. Onderweg passeren we onder meer het Rubenshuis, het voormalig huis van de vermaarde schilder Pieter Paul Rubens die er 25 jaar woonde en werkte (bezichtiging buitenkant). Via de Groenplaats bereiken we de O.L.V. kathedraal, de grootste gotische kerk van de Nederlanden. Even verderop bezoek aan de Grote Markt, het bekendste plein van Antwerpen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de gildehuizen die dateren uit de 16de en 17de eeuw, de Brabo fontein en het stadhuis opgetrokken in renaissance stijl. We wandelen verder tot aan de Schelde waar de kwelduivel 'Lange wapper' de omgeving afspeurt. We eindigen de rondleiding met een wandeling door de Vlaeykensgang, een historische wijk die bestaat uit een aaneenschakeling van gezellige steegjes en gangen.

We eindigen de voormiddag met een jenever degustatie (3). Aansluitend lunch in een typisch herenhuis waar de gerechten worden klaargemaakt op basis van streekproducten.

Menuvoorstel:

Gebakken rivierpaling bereidt op zijn Antwerps met De Koninckbier

****

Konijn op Vlaamse wijze bereidt met Westmalle trappist

****

In koffie gepocheerd peertje met Elixir d'Anvers sausje

Info

Minimum aantal deelnemers

15

Maximum aantal deelnemers

70

Duur

3-4 uur

Opmerkingen