Antwerpen een verhaal over diamant en Rubens

Excursie

Antwerpen: een verhaal over diamant, Rubens en veel meer...

Antwerpen-een-verhaal-over-diamant-en-Rubens_0


Antwerpen-een-verhaal-over-diamant-en-Rubens_1Antwerpen-een-verhaal-over-diamant-en-Rubens_2Antwerpen-een-verhaal-over-diamant-en-Rubens_3

Bezoek Antwerpen met nadruk op diamant en Rubens.

Onthaal van de groep door onze gids aan het Centraal Station (of op een in onderling overleg te bepalen locatie, het circuit wordt aangepast in functie van de plaats van vertrek)

Voormiddag:

We starten met een bezoek aan het Centraal Station opgetrokken eind 19de eeuw in eclectische stijl en door de Antwerpenaren ook wel de Spoorwegkathedraal van Antwerpen genoemd. Vervolgens wandeling doorheen de Antwerpse diamantwijk. Antwerpen heeft een eeuwenlange traditie als diamantstad en niettegenstaande de verwerking van diamant grotendeels verschoven is naar andere werelddelen, speelt Antwerpen vandaag op wereldvlak nog steeds een zeer belangrijke rol in de diamanthandel. Het is een bonte wijk waar allerhande nationaliteiten zich gevestigd hebben en waar vooral de Joodse gemeenschap dominant aanwezig is.

Slaatje met geitenkaas

****

Vlaamse karbonaden klaargemaakt met bruin bier, sla en frietjes

**** Belgische wafel

Namiddag:

Vervolg van de wandeling langs de Keyserlei en de populaire Meir (dé winkelstraat van Antwerpen) richting het oude stadscentrum. Onderweg bezoeken we het Rubenshuis, het voormalig huis van de vermaarde schilder Pieter Paul Rubens die er 25 jaar woonde en werkte.

Na dit bezoek, zetten we onze wandeling verder via de Groenplaats en richting O.L.V. kathedraal. Deze parel van gotische bouwkunst herbergt ook tal van kunstschatten zoals enkele topwerken van Pieter Paul Rubens en andere Vlaamse grootmeesters. Even verderop bezoek aan de Grote Markt, het bekendste plein van Antwerpen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn er de gildehuizen die dateren uit de 16 en 17de eeuw, de Brabofontein en het stadhuis dat opgetrokken is in renaissance stijl. We wandelen verder tot aan de Schelde waar de kwelduivel 'Lange wapper' de omgeving afspeurt. We eindigen de rondleiding met een wandeling door de Vlaeykensgang, een historische wijk die bestaat uit een aaneenschakeling van gezellige steegjes en gangen.

Optioneel: diner in een authentiek 15de eeuws kelder restaurant, voorafgegaan door een bezoek aan een 16de eeuwse poorterswoning.

Info

Minimum aantal deelnemers

15

Maximum aantal deelnemers

100

Duur

8 uur

Opmerkingen