Gastro walk Ieper

Avondprogramma

Gastro walk Ieper

Gastro-walk-Ieper_0


Gastro-walk-Ieper_1Gastro-walk-Ieper_2Gastro-walk-Ieper_3Gastro-walk-Ieper_4

Gastro-walk-Ieper_5

Rondleiding Ieper met gids met onder meer een bezoek aan het vernieuwde In Flanders Fields museum en genieten van enkele heerlijke gerechten die onderweg worden geserveerd.

Verloop van de avond:

16u30 Onthaal door onze gids in het centrum van Ieper (hotel, Grote Markt,...). Aansluitend wandeling naar het vernieuwde In Flanders Fields Museum voor een bezoek. Dit museum brengt het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog in de West-Vlaamse frontstreek en is gevestigd in de heropgebouwde Lakenhallen van Ieper, een belangrijk symbool van oorlogsleed en van wederopstanding daarna.

18u00 Einde bezoek In Flanders Fields Museum en aansluitend voorgerecht op de Grote Markt van Ieper.

Voorgerecht inclusief 1 drankje naar keuze: wijn, bier, soft drank

Carpaccio van rund met rucola / Garnaalkroketje met zijn garnituur / Gandaham met meloen / Scampi's in lookboter

Na het voorgerecht maken we een wandeling in het historische centrum van Ieper. De Grote Markt van Ieper is op één na de grootste van Vlaanderen.

We zetten onze tocht verder richting Menenpoort. Deze stadspoort staat symbool voor het meest bekende Britse oorlogsmuseum Na het voorgerecht maken we een wandeling in het historische centrum van Ieper. De Grote Markt van Ieper is op één na de grootste van Vlaanderen.

We zetten onze tocht verder richting Menenpoort. Deze stadspoort staat symbool voor het meest bekende Britse oorlogsmonument uit WO I. De poort draagt de namen van 54 896 vermiste soldaten uit het Britse Gemenebest. Vele bezoekers leggen hier ook klaprozen neer, hét symbool uit WO I, omdat dit de enige bloem was die in de loopgraven bleef bloeien.

Om 20u00 wonen we hier de Last Post bij, deze ceremonie wordt sinds 1928 elke avond opgevoerd. Het is een hulde voor alles wat de Menenpoort vertegenwoordigt; het offer en het lijden maar ook de solidariteit, het plichtbewustzijn en de heldhaftigheid van de soldaten die aan de strijd deelnamen. Duur ceremonie ca. 15 minuten.

Na de Last Post zetten we onze wandeling verder richting langs de vestingwallen die sinds de Middeleeuwen de stad omringen en het werk zijn van de architect Vauban, in opdracht van Lodewijk XIV. Nu vormen de vestingwallen een uniek wandelgebied rondom de binnenstad.

21u00 We eindigen onze wandeling in restaurant Pacific Eiland waar we het hoofdgerecht en dessert nuttigen. Zoals de naam reeds laat klinken is dit restaurant omgeven door water. Dit uitnodigend domein is enkel te bereiken via een idyllisch brugje. Omstreeks 1640 werd dit eiland door de Spaanse bezetters aangelegd om de vijand af te schrikken en als munitiedepot. Nu is het omgetoverd tot een oord van rust en ontspanning te midden het groen.

Hoofdgerecht inclusief 1 drankje naar keuze: wijn, bier, soft drank

Ierse Rib Eye met seizoengroentjes en dauphinoise aardappelen

Of

Koningskabeljauw dugléré, grijze garnalen, champignons, witte wijnsaus en aardappeltorentjes

Dessert inclusief 1 drankje naar keuze: wijn, bier, soft drank, koffie, thee

Vlottend eiland op crème anglaise, geroosterde amandelschilfers en karamelsaus

22u30 Einde van de avond en wandeling terug naar het punt van vertrek.

Info

Minimum aantal deelnemers

15

Maximum aantal deelnemers

50

Duur

+/- 6 uur

Opmerkingen