Gastronomische wandeling in Brussel

Avondprogramma

Gastronomische wandeling in Brussel!

Gastronomische-wandeling-in-Brussel_0


Gastronomische-wandeling-in-Brussel_1Gastronomische-wandeling-in-Brussel_2Gastronomische-wandeling-in-Brussel_3Gastronomische-wandeling-in-Brussel_4Gastronomische-wandeling-in-Brussel_5

Bezoek aan Brussel te voet met onderweg een stop op 3 locaties voor het voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.

Op deze unieke gastronomische wandeling doorheen Brussel, ontdekken we de stad vanuit verschillende invalshoeken. Enerzijds bezichtigen we te voet, in een tijdspanne van ongeveer 4 à 5 uur, een aantal populaire wijken en bezienswaardigheden in het centrum. Anderzijds leggen we tijdens deze wandeling de nadruk op enkele details die Brussel onderscheiden van andere steden in België en Europa.

Zo is Brussel onmiskenbaar verbonden met stripverhalen en stripfiguren die her en der de muren in de stad opfleuren en een apart verhaal brengen. Deze muurschilderingen scheppen een vrolijke en een uitbundige sfeer en zijn sinds het aanbrengen in 1993 uitgegroeid tot één van de bezienswaardigheden. Inmiddels is er reeds een heuse striproute in Brussel en in Laken uitgestippeld.

De nadruk van deze wandeling ligt echter vooral op de gastronomische troeven die Brussel te bieden heeft. We dineren onderweg in drie restaurants. Elk restaurant heeft een apart karakter en een heel eigen interieur.

Afspraak met onze gids aan Brussel Zuid (of op een in onderling overleg te bepalen locatie in Brussel centrum) en aansluitend kort woordje uitleg over deze populaire volkswijk.

Voorgerecht in een typisch Brussels restaurant

Voorgerecht, inclusief een drankje naar keuze (wijn, bier, soft)

menu voorstellen op aanvraag

 

Na het voorgerecht wandelen we richting de Sablon / Zavel Het hoofdgerecht wordt opgediend in een uniek restaurant waar het interieur volledig in het teken staat van het Belgisch stripverhaal (populaire stripfiguren zoals Kuifje zijn prominent aanwezig)

Hoofdgerecht, inclusief een drankje naar keuze (wijn, bier, soft)

Gegrilde zeebaars met krokante groentjes / Gegrilde zalm met zomerse groentjes / Gebakken varkensvlees met Shitaké champignons en rijst / Kip op Brabantse wijze en aardappeltjes "pommes château'

Na het hoofdgerecht zetten we ons bezoek aan Brussel verder en en dalen we langs de Kunstberg af richting de Grote Markt.

We eindigen onze wandeling op de Brusselse Grote Markt, volgens velen het mooiste plein van Europa. De verlichting op de prachtige gilden huizen rondom het plein geeft het geheel een feeërieke sfeer.

Dessert, inclusief een drankje naar keuze (wijn, bier, soft, koffie, thee)

Brusselse wafel / Chocolademousse / Crème brulée / Tarte Tatin

Info

Minimum aantal deelnemers

20

Maximum aantal deelnemers

Onbeperkt

Duur

4 à 5 uur

Opmerkingen