Kroegentocht per paardentram in Brugge

Avondprogramma

Een ludieke kroegentocht per paardentram

Kroegentocht-per-paardentram-in-Brugge_0


Kroegentocht-per-paardentram-in-Brugge_1Kroegentocht-per-paardentram-in-Brugge_2Kroegentocht-per-paardentram-in-Brugge_3

Kroegentocht per paardentram gedurende 3 uur doorheen Brugge.

Onthaal van de groep door onze gids–bieroloog op een in onderling overleg te bepalen locatie in Brugge centrum (Marktplein ’t Zand, de Markt, hotel,…) en vervolgens start van een 3 uur durende kroegentocht per paardentram (capaciteit paardentram varieert van 13 tot 20 personen, meerdere trams beschikbaar) doorheen Brugge. We maken een stadsrondrit en passeren langs de reien, de vestingwallen, de molens, de Markt, de Burg, de Dijver,...

Onderweg verschaft de gids een woordje uitleg bij de belangrijkste bezienswaardigheden.

Het traject wordt uitgestippeld in functie van de beschikbare cafés waar we onderweg een stop (3 stops in totaal) maken. Indien beschikbaar bezoeken we volgende (historische) cafés: café Vlissinghe (anno 1515), café De Garre, het Brugs Beertje,… Op elke locatie genieten we van een (streek)biertje. In totaal maken we kennis met 3 verschillende bieren die onder deskundige begeleiding, maar steeds met weliswaar een speelse toets door onze gids worden toegelicht.

Optioneel (vanaf 25 personen):

We eindigen de rondrit aan het Walplein waar de laatste nog actieve brouwerij van Brugge gevestigd is, de brouwerij De Halve Maan. In deze brouwerij waar heden nog steeds De Brugse Zot gebrouwen wordt, leidt een lokale gids ons rond in een unieke wereld van hop en mout. Deze brouwerij is sinds 1856 een vaste waarde in Brugge en zes generaties van de brouwersfamilie Maes volgden elkaar sindsdien op. Na de rondleiding degusteren we een frisse Blonde Brugse Zot met aansluitend een diner in één van de authentieke zalen in de brouwerij. De brouwerij is onder meer gespecialiseerd in de bereiding van gerechten op basis van bier.

Menuvoorstel:

Scampi met sausje op basis van Brugse Zot en saffraan / Slaatje van Brugse Zot bierpâté

****

Zalmfilet op wijze van de chef en een Celis witbier sausje / Konijn bereid met Brugse Zot dubbel en aromaten / Parelhoen gesmoord in Krieklambiek bier met fijne groenten

****

IJs soufflé met frambozen bier

Info

Minimum aantal deelnemers

13

Maximum aantal deelnemers

58

Duur

3u

Opmerkingen