In het spoor van de Brugse Zot...

Avondprogramma

In het spoor van de Brugse Zot....

In-het-spoor-van-de-Brugse-Zot_0


In-het-spoor-van-de-Brugse-Zot_1In-het-spoor-van-de-Brugse-Zot_2In-het-spoor-van-de-Brugse-Zot_3

Een ontdekking van de brouwerij 'Brugse Zot' in combinatie met een bierdiner in een authentiek restaurant.

Onthaal door onze gids op een door u gekozen locatie in het centrum van Brugge (hotel, parking, station,...) en aansluitend wandeling naar brouwerij 'De Halve Maan'.

Met Xavier Vanneste, winnaar van de Award Den Brugschen Beer in 2008 en meermaals gekeurde ondernemer, waait in Huisbrouwerij De Halve Maan een jonge dynamische wind. Onder zijn leiding werd in juli 2005 het echte Brugse stadsbier op de markt gebracht - De Brugse Zot! Het is een traditioneel goudblond of bruin bier van hoge gisting met de beste ingrediënten zoals Tsjechische hop, om het een uniek en rijk aroma te geven. De naam 'Brugse Zot' is de bijnaam die Maximiliaan Van Oostenrijk ooit aan de Bruggelingen gaf, toen ze hem om een nieuw zothuis vroegen en hij beweerde dat hij in Brugge alleen maar zotten gezien had en dat het hier op zich al een zothuis was.

Eind 2008 kocht de brouwerij de merknaam Straffe Hendrik terug - een bier dat door de grootvader van Xavier, Henri Maes en zijn dochter Véronique werd bedacht. Het bier wordt nu weer volgens het oude recept van 20 jaar geleden gebrouwen en aangeboden.

De eeuwenoude traditie van deze Brugse brouwerij is vastgelegd in een uniek museum. Ervaren gidsen begeleiden u door de unieke wereld van mout en hop door zowel de moderne brouwerij als het museum. Tijdens de rondleiding kunt u genieten van een schitterend panoramisch zicht over Brugge. (duur rondleiding: 45 minuten).

Na de rondleiding genieten we van een frisse degustatie Brugse Zot!

Vervolgens wandelen we samen met onze gids/bieroloog naar de locatie waar we het diner nemen. Dit gildenhuis dateert uit 1450 en werd omgetoverd tot een charmant restaurant dat zijn authenticiteit heeft behouden en een mooi zicht op de Brugse Reien biedt. Hier wordt ons een biermenu aangeboden (gerechten bereid met bier) vergezeld van hun aangepaste bier en ook hier loert de Brugse Zot om de hoek. Onze gids/bieroloog blijft bij de groep en geeft op zijn beurt een woordje uitleg bij de geserveerde bieren.

Menuvoorstel:

Salade van Zeebrugse garnalen met Rodenbach mayonaise, gekruide en gerookte makreel met mosselen en tarwebier tartaar

of

Ouderwetsche pastei, uiencompote met Chimay bier, Vlaamse ham en meloen gemarineerd in frambozenbier

****

Gebakken rundsentrecôte, seizoenschampignons met saus van Brugse Zot bruin, krieltjes met fijne kruiden

of

Gebraiseerde varkensham met saus van Brugse Zot, Torhoutse mosterd, seizoensgroenten en krielaardappelen met fijne kruiden (minimum 25 personen)

of

Pot au feu met schelvis, tongschar en krieltjes, seizoenschampignons, kervelsaus geparfumeerd met Brugse Zot blond

****

Koude sabayon van kriekbier met vers fruit.

=> 3 aangepaste biertjes (of frisdrank), water en koffie inbegrepen

Info

Minimum aantal deelnemers

15

Maximum aantal deelnemers

onbeperkt

Duur

3u

Opmerkingen