Gastro walk Brugge - Luxe

Avondprogramma

Gastro walk Brugge – luxe formule

Gastro-walk-Brugge-Luxe_0


Gastro-walk-Brugge-Luxe_1Gastro-walk-Brugge-Luxe_2

Gastro-walk-Brugge-Luxe_3

Bezoek aan Brugge met gids, onderweg proeven we op 3 verschillende locaties de Vlaamse keuken op gastronomische wijze.

Verloop van de avond:

Onthaal door onze gids(en) op een door u gekozen locatie in het centrum van Brugge (hotel, parking, station,...). Aanvang van het bezoek aan de historische binnenstad van Brugge we wandelen richting het Walplein waar de laatste, nog actieve brouwerij van Brugge gevestigd is: "Brouwerij De Halve Maan". In deze brouwerij, waar vandaag nog steeds De Brugse Zot gebrouwen wordt, leidt een lokale gids ons rond in een unieke wereld van hop en mout. Deze brouwerij is sinds 1856 een vaste waarde in Brugge en zes generaties van de brouwers familie Maes volgden elkaar sindsdien op.

Voorgerecht, inclusief een drankje naar keuze (Brugse Zot blond of frisdrank)

Slaatje met asperges en handgepelde Zeebrugse garnalen Of Sint-Jacobsnootjes met gecarameliseerd witloof Of Terrine van ganzenlever en briochetoast

Na het voorgerecht zetten we onze tocht verder naar onze tweede locatie. Onderweg vertelt onze gids enkele sappige anekdotes en verschaft een woordje uitleg bij de belangrijkste bezienswaardigheden die ons pad kruisen. Het vervolg van de avond vindt plaats in een typisch historisch restaurant (gildenhuis anno 1680) met zicht op de Reien.

Hoofdgerecht, inclusief een drankje naar keuze (bier, wijn, soft)

Varkenshaasje in Torhoutse mosterdsaus, seizoensgroentjes en krielaardappelen met fijne kruiden Of Gebakken kabeljauw op ui, champignons en prei, botersaus met 'Struisse Blonde' en krielaardappelen met fijne kruiden Of Zeebrugse bouillabaisse met gemalen Oud Brugge, Brugse beschuit en pikante looksaus Of Gebraiseerde paling in 't groen met Brugse Tripel

Na geproefd te hebben van deze gastronomische gerechten, zetten we onze tocht verder naar ons eindpunt. In het laatste restaurant genieten we van een lekker dessert met een hartverwarmende koffie in een eigentijds kader.

Dessert, inclusief een drankje naar keuze (bier, wijn, soft, koffie, thee)

Moelleux van bittere chocolade /Sabayon van kriekenbier / Clafoutis van Jonagold appeltjes

Info

Minimum aantal deelnemers

25

Maximum aantal deelnemers

Onbeperkt

Duur

4 uur

Opmerkingen