Gastronomische reis in Antwerpen

Avondprogramma

Een gastronomische reis doorheen Antwerpen

Gastronomische-reis-in-Antwerpen_0


Gastronomische-reis-in-Antwerpen_1

Gastronomische-reis-in-Antwerpen_2

Gastronomische-reis-in-Antwerpen_3

Rit per paardentram, bezoek brouwerij ‘t Pakhuis, diner op diverse locaties en veel meer...

17u00 Onthaal door onze gids aan de Groenplaats. Rit per paardentram (capaciteit trams: 20 en 40 personen) richting Vlaamse Kaai. Onderweg een woordje uitleg bij de belangrijkste bezienswaardigheden..

17u30 Bezoek aan de huisbrouwerij 't Pakhuis (duur rondleiding: 45 minuten). Het gebouw, waaronder “Huisbrouwerij ‘t Pakhuis” is gehuisvest, bestaat reeds sinds 1850. In die tijd deed het dienst als grote opslagruimte aan de Zuiderdokken van de Schelde in Antwerpen. Deze dokken werden midden vorige eeuw gesloten en dichtgemaakt. Tijdens de rondleiding doorheen de huisbrouwerij degusteren de deelnemers 3 biertjes (Antwerps Blond bier, Antwerps Bruin bier en “nen Bangelijke”...). Dit laatste amberkleurige biertje is de trots van de brouwerij en heeft een alcohol percentage van 9.5%.

Voorgerecht in de brouwerij inclusief 1 drankje (biertje, frisdrank)

Slaatje van gemarineerde kip, vers fruit en bier vinaigrette / Carpaccio van ossenhaas, parmezaan, zongedroogde tomaatjes, rucola / Scampi's met garnalen bisque, paprika en room

19u30 Retour transfer per paardentram naar het historische centrum van Antwerpen

20u00 Aankomst aan het restaurant waar het hoofdgerecht wordt opgediend.

Hoofdgerecht inclusief 1 drankje (wijn, pils, frisdrank):

Gegrilde tournedos met verse béarnaise saus / Zeetong filets gevuld met scampi's op een groenten spaghetti met een tomaten basilicum saus / Kalfs steak met roquefort saus / Lamskoteletjes met honing tijm saus

Vervolgens wandeling doorheen het historische centrum met bezichtiging van de Grote Markt, de OLV Kathedraal en bezoek aan de Vlaeykensgang (een historische wijk die bestaat uit een aaneenschakeling van gezellige steegjes en gangen).

We ronden de avond af in een authentiek kelder restaurant dat in de 15de eeuw gebruikt werd als opslagplaats voor goederen.

Dessert inclusief 1 drankje naar keuze (wijn, pils, frisdrank, koffie, thee)

Appelgebak met Calvados / Chocoladecake / Pannenkoek met bosvruchten coulis

Info

Minimum aantal deelnemers

15

Maximum aantal deelnemers

60

Duur

6 uur

Opmerkingen